Een eigen spa is voor veel mensen een droom. Heerlijk aan het einde van een lange werkdag neerploffen in een warm bad om te genieten van een fijne watermassage en een behaaglijke warmte, dat klinkt veel mensen als muziek in de oren. Wil jij een spa kopen zodat jij ook thuis kunt genieten van deze luxe? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Wat is een spa?

Een spa is een veelgebruikte term voor een bubbelbad, jacuzzi of massagebad. Toch zijn er een aantal wezenlijke verschillen tussen deze soorten baden. Een eenvoudig bubbelbad is alleen voorzien van een luchtpomp, die letterlijk bubbels in het water blaast. Dit heeft geen therapeutisch effect en is bovendien niet heel milieuvriendelijk. De luchtpompen blazen relatief koude lucht in het water, waardoor het water snel afkoelt, met als gevolg dat de verwarmingsinstallatie aanslaat om het water op temperatuur te houden. Een jacuzzi, massagebad of spa maakt gebruik van jets die het water stuwen, waardoor er een diepgaande massage wordt gecreëerd. Een eigen spa met jets zorgt ervoor dat je kunt genieten van een watermassage (hydrotherapie) en helemaal tot rust kunt komen in de privacy van jouw eigen huis of tuin.

De voordelen van een eigen spa

Een eigen spa in de tuin betekent niet alleen genieten van luxe, het kent ook andere voordelen:

Met een eigen spa kan je genieten van een heerlijke watermassage wanneer je daar behoefte aan hebt.

Een spa is een uitstekende oplossing wanneer je last hebt van spieren en gewrichten. Hydrotherapie kan de pijn verlichten en jou helpen om te ontspannen.

Een goede spa is voorzien van ergonomische zit- en ligplaatsen, waardoor de massages zo effectief mogelijk zijn voor iedere spiergroep en elk type mens.

De binnenkant van een kwalitatief hoogwaardige spa is bekleed met polifoam. Hierdoor gaat de kostbare warmte niet verloren en wordt de eventueel koudere buitenlucht beter tegengehouden, waardoor het energieverbruik zo laag mogelijk blijft/

Een spa van hoge kwaliteit is voorzien van pompen die zo geruisloos mogelijk zijn, zodat je in alle rust kunt genieten.

Een spa kopen

Wil jij ook genieten van alle voordelen en luxe van een eigen spa en wil je spa kopen? Het kopen van een spa kan je het beste doen bij een ervaren dealer. Zet voordat je op zoek gaat naar een passende spa jouw wensen, eisen en verwachtingen op een rijtje en laat je uitgebreid adviseren over de verschillende mogelijkheden en modellen, zodat je een weloverwogen keuze kan maken en zeker weet dat jouw nieuwe spa helemaal bij jou past.