Het is wellicht niet iets waar je meteen aan denkt, maar badkamer verzekeren is zeker belangrijk. Een mooie badkamer is vaak een dure investering en wanneer je schade oploopt kunnen de kosten dan ook hoog oplopen. Het goed verzekeren van je badkamer is daarom zeker van belang. Wanneer ben je verzekert voor je badkamer? We geven hieronder een kort overzicht.

Geen losse verzekering
Voor je badkamer hoef je niet een losse verzekering af te sluiten. Vaak is de schade aan je badkamer gedekt binnen een opstalverzekering. Met deze verzekering ben je beschermd tegen schade aan je woning. De badkamer wordt gezien als onderdeel van je woning en is daarom ook beschermd. Je sanitair is echter hiermee niet meteen beschermd tegen alle soorten schade. Over het algemeen wordt er door verzekeraars onderscheid gemaakt tussen een basis en allrisk verzekering. Bij een basis verzekering is je badkamer alleen beschermd tegen brand of stormschade. De kans dat dit gebeurd is niet groot. Er is een grotere kans dat jij of een ander schade aanbrengt in je badkamer. Hiervoor dien je een allrisk verzekering af te sluiten.

Losstaand van de woning
Met een opstalverzekering is niet meteen alles van de badkamer gedekt. Let hier dan vooral ook goed op. De fundering die aangelegd is voor de badkamer is niet per direct verzekert met een opstalverzekering. Mocht bij jou verzekeraar deze niet meeverzekert zijn dan zul je zelf aan moeten geven dat je dat graag wilt. Nou komt schade aan de fundering niet snel voor, maar als het zich voordoet kan het flink in de papieren lopen. Bovendien kan het zo zijn dat je voor vloertegels een andere verzekering dient af te sluiten. Indien de vloertegels niet steenachtig zijn en los van het huis worden gezien, dan vallen deze tegels binnen een inboedelverzekering.

Wat zijn de kosten?
Allemaal verzekeringen afsluiten voor een badkamer is natuurlijk niet nodig. De opstalverzekering is vaak vanuit de hypotheekgever verplicht gesteld, omdat de woning vaak als onderpand dient. Deze zul je dus sowieso moeten afsluiten. Een inboedelverzekering kan echter ook geen kwaad. De premie die je dient te betalen is slechts een paar euro. Je haalt er dus meer uit dan wat je ervoor betaald. Toch is het mogelijk om te besparen indien dit nodig is. Zo is het voordeliger om een verzekeringspakket af te sluiten dan allerlei losse verzekeringen. Bij zo’n verzekeringspakket geldt namelijk, hoe meer verzekeringen des te hoger de korting. Bovendien kun je ervoor kiezen om je eigen risico iets hoger te zetten. Bij een groter bedrag aan eigen risico betaal je minder premie.