Wist je dat huishoudelijke ongelukken één van de meest voorkomende doodsoorzaken zijn in Nederland? Het uitglijden op de vloer of op de trap is hier ook een groot onderdeel van. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je niet meer zo snel uitglijdt. Net als op de vloer kan je op de trap ook een antisliplaag aanbrengen. We vertellen graag wat meer over de redenen en mogelijkheden van een antislip trap. Dit wordt meestal aangebracht als onderdeel van een traprenovatie.

Veiligheid staat voorop

Wanneer een trap wordt gerenoveerd is veiligheid een van de meest belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Niet alleen wanneer de klant hierom vraagt maar het is eigenlijk een standaard procedure waarbij veiligheid voorop staat. Zeker als er kinderen wonen in het huis, wanneer er kinderen op komst zijn of wanneer men juist en latere leeftijd bereikt is een antisliplaag essentieel. In dat geval kan er ook voor worden gekozen om een traphekje aan te brengen zodat de kids niet zomaar de trap op vliegen.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://www.nextstep-traprenovatie.nl/friksbeheer/wp-content/uploads/2018/04/IMG_0827.jpg

Een complete traprenovatie

Het aanbrengen van een antisliplaag op de trap is vaak een onderdeel van een grotere renovatie. er zijn echter meer redenen om ervoor te kiezen om je trap te laten renoveren. Krakende traptreden, versleten trappen en trappen die niet meer voldoen aan de tand van deze tijd komen in aanmerking. Maar het kan ook gaan voorkomen dat men wil verbouwen of het interieur er anders uit te laten zien. En daarbij de traptreden ook in een nieuw jasje willen steken.

De expert in trappen renoveren

Zie je het wel zit de op jouw oude trap op te frissen en ook direct een stuk veiliger te maken? Laat je bestaande trap renoveren door een specialist zoals Next step Traprenovatie. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het renoveren van vrijwel alle soorten trappen, en het aanbrengen van een antisliplaag is uiteraard geen probleem.