Ben je van plan een nieuwe badkamer te maken of je huidige badkamer te renoveren? Dan is het belangrijk om je nieuwe badkamer goed op je wensen aan te laten sluiten. Ga je bijvoorbeeld voor alleen een douche of wil je ook een ligbad? En je moet jezelf de vraag stellen wat voor soort douche je wilt plaatsen. Behalve de inrichting van je badkamer is het ook belangrijk na te denken welke uitstraling je de muren en vloer mee wilt geven.

Ligbad, ja of nee?

Een ligbad zorgt voor heerlijke ontspanning na bijvoorbeeld een lange werkdag. Wie wil die ontspanning nou niet? Wanneer je de keuze maakt om een ligbad in je badkamer te plaatsen is het belangrijk om te weten wat voor soort bad in jouw badkamer past. Denk hierbij aan de lengte en vorm van het ligbad. Een ligbad wordt gezien als een luxe toevoeging aan je badkamer.

De keuzes voor een douche

Een douche is onmisbaar voor je badkamer en ook in iedere badkamer is deze wel te vinden. De vorm van een douche is in verschillende soorten en standen verkrijgbaar. Ga je bijvoorbeeld voor een douche met brede stralen of voor een stortdouche? En wat voor soort douchecabine wil je in je badkamer plaatsen? Denk hierbij aan een douchecabine met schuifdeuren of met openslaande deuren.

De afwerking van je badkamer

Je badkamer is niet af wanneer de muren en tegels niet netjes afgewerkt zijn. Kies je ervoor je muren met een kwast te schilderen of bewerk je je muren met behulp van een handige verfspuit. Een verfspuit kopen kun je doen bij een gespecialiseerde winkel. Je kunt er ook voor kiezen je muren te voorzien van tegels. Voor de vloeren wordt in ieder geval vaak voor tegels gekozen.