Het nieuwe jaar komt om de hoek kijken en dat betekent dat de komende trends van 2020 worden geïntroduceerd. Badkamer trends vallen hier ook onder. Is jouw bad nodig aan vernieuwing toe? Wacht dan nog eventjes totdat het nieuwe jaar daar is, want nieuw jaar nieuwe kansen. Je kan 2020 dan beginnen met een nieuw bad dat je gehele badkamer een frisse boost geeft. Welke trends gaan we dan in het nieuwe jaar zien? Hieronder een kort overzicht.

Wachten is een kunst
Kun je bijna niet meer wachten om je badkamer te boosten en begin je al echt de kriebels te krijgen? Dan zou je de regelementen voor het installeren van het bad, het plaatsen van tegels enzovoorts alvast nu kunnen regelen. Zo moet je bepalen door wie je het bad laat bezorgen en laat installeren. De echte doe-het-zelvers kunnen een auto huren en tegels en dergelijke zelf vervoeren. Het bespaart tijd en geld. Dit zijn beslissingen die je voor het nieuwe jaar al kunt maken. Bovendien zou je daarnaast je een beetje in kunnen lezen over de trends die eraan zitten te komen. Je kan voor jezelf beslissen welke soort stijlen jou het meeste aanspreken. Dit maakt het in het nieuwe jaar makkelijker om iets uit te kiezen.

De speelse tegel
In 2020 is creativiteit belangrijk! De standaard badkamer tegels die in een gelijkmatig patroon geplaatst worden, is niet langer. In 2020 gaan we meer speelsheid in zowel de soort tegels als de plaatsing van de tegel terugzien. Zo kun je in het nieuwe jaar prima een bijzondere badkamermuur creëren met kleine mozaïek stenen of opvallende kleuren. Naast kleine tegeltjes zie je ook dat de grote keramische tegels weer in grote getalen aanwezig zullen zijn. Deze tegels geven je badkamer een natuurlijke en rustige uitstraling. Gezien de natuur steeds meer centraal komt te staan in onze samenleving, willen we dit ook steeds meer terug laten komen in onze huis (inclusief de badkamer).

Niet langer meerdere douchekranen nodig
Ieder zijn douche wensen zijn anders en voorheen zagen we dan ook wel meerdere douchekranen in een badkamer. Zo kun je bijvoorbeeld een regendouche hebben, met daaronder een handdouche. Deze verschillende douchewensen kunnen steeds meer vervuld worden met één multifunctionele douchekraan. Dit is uiterst functioneel, maar ook zeker stijlvol!

Stoer en robuust
Je badkamer een stoere look geven, waarin veel grijstinten zijn verwerkt is niets nieuws. Voorheen werd deze industriële look voornamelijk gecreëerd met de keuze van de tegels. In 2020 zal een betonnen wastafel een andere design optie zijn om deze look te verwezenlijken. Dit beton wordt vaak gecombineerd met andere materialen, waaronder hoogglans wit of metallic accessoires.

Al met al, is er in het nieuwe jaar genoeg keuze om jouw badkamer weer volledig up to date te maken. De grote veranderingen zoals het plaatsen van tegels of een nieuwe badkuip zullen tot het nieuwe jaar moeten wachten. Echter, doormiddel van goedkoop auto huren zou je de leuke badkamer accessoires wel alvast in huis kunnen halen. Stukje bij beetje komt jouw droom badkamer dan tot stand.