De meeste mensen kennen het vooral van de badkamer en de waterkoker. We hebben het allemaal in huis maar weinig mensen denken er bijna. Is al dat koud in ons water wel goed voor ons? Hoewel kalk in je drinkwater niet direct schadelijk is moet men wel oppassen met de hoeveelheid kalk in het water. Kalk zit natuurlijk ook gewoon in het leidingwater waar onze huishoudelijke apparaten gebruik van maken. Daarom zie je vaak kalk ontstaan in de waterkoker. Vooral als je water laat zitten.

Concentraties kunnen verschillen

Door hoeveelheid kalk die in het leidingwater zit kan verschillen per gemeente en ook bij woning. In sommige gevallen zit er teveel kalk in het leidingwater en daarmee komt het ook in het drinkwater. Men vindt dit niet fijn en het kan ook andere problemen opleveren. Zoals wasmachines die kapot gaan omdat er teveel kalk in het water zit. Het is daarom belangrijk om na te denken over een oplossing waarmee je kan voorkomen dat er teveel kalk in het water zit.

Kalkaanslag verwijderen

De meeste mensen kiezen er daarom voor om schoonmaakmiddelen aan te schaffen om kalk in de badkamer te bestrijden. Hiervoor kan je bijvoorbeeld azijn gebruiken, eventueel in combinatie met zout. Maar het kan wel flink veel schoonmaakwerk opleveren als je echt je hele woning kalkvrij wilt houden. Er is daarom een meer permanente oplossing op de markt, namelijk een waterontharder. Deze verwijderd de kalk preventief uit het leidingwater en drinkwater.

De beste waterontharder op de markt

Als je ervoor kiest om een waterontharder van Amysoft in huis te halen dan heb je geen chemische schoonmaakmiddelen meer nodig. Je water is namelijk al kalkvrij. Je kan de waterontharder aansluiten op het leidingnet, en plaatsen op een plek nabij de afvoer. Het water wordt vervolgens gefilterd en gezuiverd zodat jij alleen nog maar gebruik maakt van schoon water zonder kalk!