Steeds meer mensen hebben interesse in het laten gieten van een vloer. In een woning of in een bedrijfspand. Voorheen waren het voornamelijk bedrijven die gebruik maakten van gegoten vloeren, omdat het goedkoper is op de lange termijn. Tegenwoordig zijn er echter ook steeds meer particulieren die gebruik willen maken van de voordelen van het gieten van een vloer. Vandaag duiken we wat dieper in de verschillende type vloeren en nemen de normale gietvloer en de vloercoating van onder de loep.

Overeenkomsten

Op het eerste oog zijn er alleen maar overeenkomsten. Beide type vloeren zien er hetzelfde uit en je kan genieten van dezelfde voordelen voor het grootste deel. Beide vloeren gaan namelijk lang mee, zijn eenvoudig te onderhouden en af te werken in iedere gewenste kleur. Tot zover zijn beide type gegoten vloeren compleet hetzelfde.

Verschillen

Het verschil zit hem echter in de dikte van beide vloeren, normale gietvloeren zijn ongeveer 3 mm dik, terwijl vloercoating alleen gebruikmaakt van de bovenste coatinglaag en daarom een stuk dunner is, gemiddeld slechts 1 mm dik. Er is daarom minder materiaal nodig om een vloercoating ondergrond aan te brengen, wat tot logisch gevolg heeft dat dit type vloer per vierkante meter daarom een aantal tientjes goedkoper is doorgaans.

Populair design: betonlook

Een andere variant wordt tegenwoordig ook steeds populairder, een kunststof gietvloer die er uitziet als een industriële betonvloer. Dit staat vooral mooi en moderne woningen met een industriële inrichting. Een gietvloer die eruitziet als een betonvloer wordt ook wel een betonlookvloer genoemd. Beide type vloeren zijn verkrijgbaar met beton, de betonlook gietvloer en betonvloercoating