Tijd voor een nieuwe badkamer? Spannend! Want waar begin je nou eigenlijk? Een badkamer koop je immers niet ieder jaar opnieuw en daarom is het belangrijk dat het voldoet aan al je wensen. Maar hoe zorg je ervoor dat je al je wensen op een rijtje krijgt? Wij hebben een stappenplan gemaakt die jou op weg helpt jouw droombadkamer te realiseren. 

Inspiratie, inspiratie en nog een inspiratie

Laten we beginnen bij het begin, namelijk bij het opdoen van inspiratie. Het kan zijn dat je al boordevol inspiratie zit doordat je je droombadkamer al een keer bent tegengekomen bij een chique hotel. Maar daarnaast kan je natuurlijk ook nog bij online en offline kanalen terecht die je een handje helpen. Denk bijvoorbeeld aan pinterest of aan interieurmagazines. 

Moodboard

Genoeg inspiratie opgedaan? Dan is tijd om deze te bundelen tot jouw perfecte badkamer aan de hand van een moodboard. Door een moodboard samen te stellen kan je alle ideeën verzamelen. Zoals de moderne, chique of klassieke sfeer die je wilt creëren. Aan de hand van de sfeer kan je kijken naar welk soort douchekraan hier passend bij is of welke wastafelmeubel. Door dit naast elkaar te zetten kan je zien wat past en wat juist minder bij elkaar past. Daarnaast kan je je moodboard ook gebruiken om te laten zien waar je naar op zoek bent als je op pad gaat voor de aankopen. 

Window Shopping

Hiermee bedoelen we niet letterlijk window shopping, want de bedoeling is uiteraard dat je daarna wel terugkomt voor de daadwerkelijke aankoop. Ga langs een badkamerwinkel en bekijk hier aan de hand van je moodboard de producten waar je oog op is gevallen. Dit is vooral heel handig als je verschillende soorten tegels wilt gaan gebruiken. In een winkel heb je de mogelijkheid deze naast elkaar te leggen om te kijken of het ook echt het effect heeft dat je voor ogen hebt. Daarnaast kan je vaak ook een staaltje meenemen, zo heb je de mogelijkheid om er even naar te kijken om te zien of dit na een aantal dagen nog steeds de droomcombinatie is waar je naar opzoek was. 

Van moodboard naar 3D ontwerp

Heb je bepaald welke sfeer je wilt creëren en welke producten je daarbij nodig hebt? Tegenwoordig kan je bij vrijwel elke badkamerwinkel terecht voor een 3D ontwerp. Zo breng je jouw moodboard en wensen samen tot jouw droombadkamer. Aan de hand van zo 3D ontwerp heb je direct in beeld hoe je badkamer eruit komt te zien. Zo weet je direct of dit is waar je naar opzoek was of dat je je moodboard wellicht nog iets moet aanpassen om tot de droombadkamer te komen waar je naar opzoek was.