De betonlook is populair. Dit geldt niet alleen voor ruimtes zoals de woonkamer en slaapkamer. Ook in de badkamer wordt deze look veel doorgevoerd. Waar eerder deze ruimte alleen werd gevuld met de nodige badmeubels en witte tegels, mag de ruimte nu karakter hebben. Dat kan natuurlijk gemakkelijk met de betonlook. In dit artikel vertellen wij je graag meer over de betonlook in de badkamer. 

Beton cire 

De betonlook wordt gecreëerd met bijvoorbeeld beton cire. Dit is één van de beste soorten beton die je kunt gebruiken. Dit wordt op het meubel, de muur of vloer gestuct. Met vegende bewegingen maak je zo een uniek patroon en maakt zo elk meubel, muur of vloer compleet uniek. 

Beton cire heeft veel weg van echt beton en daarom is het ook zeer geliefd. Je creëert namelijk een robuuste look, die niet te onderscheiden is van echt beton. 

Hoe pas ik de betonlook toe in de badkamer? 

De betonlook in de badkamer toepassen kan op verschillende manieren. Zo kun je het toepassen op meubels, maar ook op de muren en vloeren. Twijfel je tussen de muren en vloer? Overweeg dan eens om beide te doen. Wanneer je zowel de muren en vloer doet, lijkt de ruimte vele malen groter. 

Ook is de betonlook zeer goed te combineren met bijvoorbeeld hout. Dit geeft rust en warmte aan de ruimte. Zeker wanneer je wilt voorkomen dat de ruimte te strak en modern wordt, is gebruik van hout een aanrader. 

De betonlook is te combineren met moderne materialen, maar ook met hout. Dit maakt het veelzijdig en perfect voor elke ruimte. 

Veelzijdig en onderhoudsarm

Mogelijkerwijs denk je; Leuk die betonlook, maar is dat allemaal wel handig in een badkamer. Ja, zeker! Inmiddels hebben we slimme manieren om hout te beschermen in de badkamer, maar kun je ook los gaan met de betonlook. 

Beton cire is zeer makkelijk te onderhouden. Je kunt het simpelweg schoonmaken met groene zeep. Gebruik zeker geen agressieve schoonmaakmiddelen. Bovendien is het schimmelwerend. Dit maakt het perfect voor in de badkamer. Ook is het waterdicht en kleurvast. 

Al met al is de betonlook veelzijdig en onderhoudsarm. Dit maakt het dus ook perfect voor ruimtes zoals de badkamer.