Wanneer je ervoor kiest om een gietvloer in je woning aan te brengen dan heb je twee keuzes. Of je gaat er zelf mee aan de slag, of je huurt een vakman in om de vloer voor je te gieten. De meeste mensen halen en gietvloer in huis vanwege de voordelen voor de lange termijn, een vloer die lang meegaat en bovendien eenvoudig schoon te houden is de komende jaren. Tegenwoordig kan je een gietvloer bovendien in vrijwel iedere gewenste soort en kleur laten aanbrengen. Zelfs in de kleur van een karaktervolle betonnen vloer.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

De redenen waarom mensen voor een gietvloer kiezen lopen flink uiteen. De een vindt de lange levensduur erg handig, de ander kiest voor het gemak in onderhoud. Weer een ander wil een compleet egale vloer in een enkele kleur aan laten brengen, en ook daarvoor is de gietvloer uitstekend geschikt. Je kan genieten van veel voordelen, mogelijkheden en de ondergrond in alle kleuren van de regenboog aan laten brengen.

Alle kleuren van de regenboog, en een betonlook

Veel mensen denken dat je met een gietvloer een saaie grijze ondergrond in huis haalt, maar niets is minder waar. Sinds een aantal jaar is het namelijk mogelijk om een gegoten vloer af te werken met werkelijk alle kleuren uit de regenboog. Maar er is een andere variant die steeds populairder wordt, de zogenaamde betonlook. Dit is een kwalitatieve en duurzame kunststofvloer, eigenlijk een normale gietvloer maar deze wordt afgewerkt met een speciale coating waardoor de ondergrond lijkt op een traditionele karaktervolle betonvloer.

Zelf doen of uitbesteden

Als je eenmaal hebt bepaald dat je gietvloer aan wil laten brengen dan ga je op zoek naar meer informatie en ga je een prijsberekening maken. Daar heb je echter wel offertes voor nodig, of je moet hiervoor uitzoeken hoeveel alle materialen gaan kosten. Als je het zelf wel doen kan je terecht op Epoxywinkel.nl. Hier zijn alle materialen en gereedschappen aanschaffen om zelf aan de slag te gaan met het gieten van een vloer. Ben je zelf niet zo handig maar wil je wel graag een mooie betonlook gietvloer aan laten brengen? Breng dan een bezoek aan de website van betonlook vloer.